Masaže

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Že nekaj časa je globoko razširjeno mnenje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Na Zahodu je bila koristnost masaže od nekdaj priznana tudi na področju športa, kasneje pa se je njena raba preselila tudi na druga področja kot so sprostilni masažni centri, alternativna medicina in naravna oblika zdravljenja.

Masaža prinaša številne koristi. Lahko nas spodbuja, umirja, odpravlja napetost, preganja nespečnost ter sprošča boleče mišice ter tako poskrbi za dobro počutje. Nekateri so prepričani, da že samo ugodje, ki ga povzroča masaža, učinkuje zdravilno. V kombinaciji z dodatki 100% naravnih zdravilnih zelišč izvlečkov rožmarina, evkaliptusa, poprove mete in borovih iglic in masažnih olj z dodatkom izvlečka (esence) sandalovine in jasmina pa nedvomno tudi zelo blagodejno vpliva na splošno počutje, sprostitev mišic in cirkulacijo.maxresdefault

Vrste masaž, ki jih izvajamo v našem terapevtskem salonu:

Športna masaža (60 min in 90 min)

Športna masaža je vrsta masaže primerna tako za vrhunske kot tudi za rekreativne športnike. Upošteva posebne lastnosti vsakega športa, obdobje v katerem se športnik nahaja (način, čas in jakost treningov, tekmovalna obdobja…) in športnika kot posameznika. Vpliva na povečanje prekrvavitve in s tem boljšo regeneracijo, na sporostitev mišic (nevrološki mehanizmi) in boljšo mobilnost mehkega tkiva (mišic, kit, vezi). Vsi ti dejavniki so izredno pomembni za boljšo učinkovitost in počutje športnika, veliko pa pripomorejo tudi k preventivi pred poškodbami.

Z masažo pripomoremo k hitrejši odstranitvi kislih odpadnih presnovkov in previdno sprostimo utrujene mišice. Izboljša se limfna cirkulacija, ki oskrbuje sklepe, vezi in kite. Masažo priporočamo tudi pred začetkom treningov, da se mišice omehčajo in izločijo že nabrane vmesne in končne presnovke. Dokazano je, da športniki, ki redno hodijo na takšno vrsto masaž dosegajo boljše rezultate.

20160821_120416
Klasična masaža celega telesa
(60 min)

Je masaža telesa in obraza pri kateri uporabimo 100% naravno rastlinsko olje. Masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, sprostitev mišic, gibljivost sklepov ter pripomore k hitrejšemu obnavljanju in lažjemu izločanju odpadnih snovi iz telesa . Olje kožo globinsko nahrani, jo oskrbi z obilico vlage in okrepi njeno naravno zaščito.

Terapevtska ENERGIJSKA masaža hrbta (60 min)

Je masaža hrbta pri kateri uporabimo 100% naravno rastlinsko olje. Masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, sprostitev napetosti in bolečin v zatilju, ramenih in na hrbtu, ki so posledica pomanjkanja gibanja in nepravilne obremenitve. Vsakemu sklopu mišic se pozorno posvetimo.

Sprostitvena ENERGIJSKA masaža (60min)

Je sprostitvena masaža celega telesa in obraza. Uporabimo 100% naravno rastlinsko olje z dodatkom rastlinske esence sandalovine in jasmina. Masaža celostno pomiri, sprosti in povrne energijo. Vpliva na splošno počutje, sprostitev mišic, gibljivost sklepov, pripomore k hitrejšemu obnavljanju in lažjemu izločanju odpadnih snovi iz telesa. Po masaži je koža gladka, mehka in prožna.